Navia

Her i shoppen finder du et bredt udvalg af garn fra Navia som blandt andet Uno, Duo, Trio, Sokkegarn, Alpaka og Silkeuld, som vi er sikre på passer lige til dit strikkeprojekt.

Som det gamle ordsprog siger, nød lærer nøgen kvinde at spinde.

I mere end tusind år har det færøske folk overlevet et ukontrollabel klima i hjertet af den stormfulde Nordatlanten. Denne rige historie er byggestenen under ​​Navia, som samler sin færøske uld fra landets lokale bønder. Det hele startede med CEO, Óli Kristian á Torkilsheyggi – en fjerde generations fornyer af færøsk garn og trøje produktion, Navias produktkatalog er varieret, og indeholder Navia garn en blanding af australsk lammeuld, shetlandsk og færøsk uld samt bomuld og silke, hvilket udgør en bred vifte af 1-lags, 2-lags og 3-lags strikkegarn, sokkegarn og rå traditionel færøsk garn. Tilsvarende tager Navia inspiration fra den traditionelle færøske mønstrekultur, blandet med moderne stiltendenser.

Navia’s produkt sortiment dækker alle aldersgrupper, fra børn til ældre, og Navia design er specielt målrettet på tværs af disse respektive aldersgrupper.

Med hensyn til den færøske uld, så er dens rige indehold af lanolin et særpræg, som gør garnet og trøjer vandafvisende. Denne lanolin forsvinder imidlertid gennem forlænget vask samt slitage. I overensstemmelse med dette producerer Navia sit eget mærke af specialiseret uld sæbe til maskine- samt håndvask, som indeholder lanolin, og som både behandler og renser produktet.