Snældan

Beliggende ved fjorden i den lille by Strendur, blev Snældan grundlagt i 1949 af Carl Olsen. Det er siden gået igennem til de følgende generationer; til sin søn Odmar Olsen og ledes i dag af sit barnebarn Carl Jóhan Olsen.
Den tykke, ru uld, der bæres af det færøske får, har været en førende faktor i udviklingen af ​​den livlige færøske strikkekultur. Gennem tre generationer har Snældan sikret en fortsættelse gennem produktion af strikvarer, der omfavner traditionelle færøske mønstre.Snældan startede med et par spindemaskiner til at bearbejde uld til garn for kunderne, hvilket på det tidspunkt var møllernes hovedfunktion. Kort efter udvidede Snældan til at producere håndstrikkede beklædningsgenstande, inden de købte sine første strikkemaskiner i midten af ​​tresserne.
I dag er maskinerne udskiftet for at imødekomme de øgede krav til Snældans uld, garn og strik. Også de nuværende præferencer for blødere uld har ført til produktion, der blander færøsk uld med uld fra Falklandsøerne.
Alligevel opretholder fabrikken de gammeldags måder, og man kan mærke dens historie, når man passerer gennem den eneste driftsmølle på Færøerne.
Når den er vasket og farvet, føres ulden gennem de forskellige maskiner på fabrikken, der adskiller, blander, blødgør og ruller ulden i flettet garn.
Her i Shoppen finder du Snældan`s fantastiske uldgarner i alle varianter og hele farveskalaen i 1 trådet, 2 trådet og 3 trådet uldgarn, gå på opdagelse i de skønne naturfarver og Snældan`s smukke farveskala, her er virkelig lækkert uldgarn for den traditionelle uldstrikker.